Indabox felhasználási feltételek

I. Szolgáltatás

1.1 Az Indabox ("Indabox") egy online tárhely szolgáltatás, ami lehetőséget ad arra is, hogy a feltöltött tartalmakat megoszd másokkal. A Indabox üzemeltetője az Inda-Labs Zrt. ("Szolgáltató"). Az Indabox használatával elfogadod a Szolgáltató alábbi Felhasználási feltételeit és az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát.

1.2 Az Indaboxot csak saját felelősségedre használhatod. Felelős vagy a felhasználói neveddel végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszavad biztonságban tartásáért.

1.3 Az erre szolgáló beállítási lehetőségeken kívül nem módosíthatod az Indabox és az ahhoz kapcsolódó rendszerek megjelenését, működését, az erre vonatkozó kísérletek is kizárást és egyéb jogi következményeket vonhatnak maguk után. A Szolgáltató nem vállal felelősséget az Indabox elvárttól eltérő működéséből, megváltozásából, leállásából eredő esetleges károkért. Amennyiben a jelen Felhasználási feltételek megsértésével kárt okozol a Szolgáltatónak, azt teljes mértékben köteles vagy megtéríteni.

1.4 Az Indabox egyes funkcióinak használatához Indapass regisztráció is szükséges, így a szolgáltatás ezen részeinek használatakor az Indapass felhasználási feltételeit is el kell fogadnod.

1.5 Az Indaboxon keresztül nem küldhetsz olyan tartalmú üzeneteket, amelyek törvényt, jogszabályt vagy szerzői jogot sértenek.

1.6 Az Indaboxot nem használhatod kéretlen levelek (spam) küldésére. Amennyiben ilyen tevékenység a Szolgáltató tudomására jut, IP-cím korlátozással megszüntetheti a hozzáférésedet az Indaboxhoz.


II. Tartalom

2.1 Tartalom alatt értjük a felhasználók által a szolgáltatásba felvitt összes adatot, beleértve a feltöltött fájlokat, az üzeneteket, kitöltött adatlapokat.

2.2 Az Indaboxba a felhasználók töltik fel a tartalmakat és azokért kizárólag ők vállalják a felelősséget, a Szolgáltató nem.

2.3 Az Indaboxba csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy személyhez fűződő, valamint szerzői jogait.

2.4 A szerzői jogról szóló törvény értelmében szerzői jogi védelemben részesülő mű feltöltésével határozatlan időtartamú felhasználási engedélyt adsz a Szolgáltatónak a tartalmak szolgáltatásban történő kezeléséhez szükséges műveletekre, azaz a művek tárolására, másolására, módosítására, terjesztésére, közvetítésére, megjelentetésére, többszörözésére, szerkesztésére, fordítására, formázására. Ezt az engedélyt Szolgáltató továbbadhatja a vele közvetlen vagy közvetett tulajdoni kapcsolatban lévő társvállalatai és szükségszerűen bevonandó alvállalkozói számára. (E nélkül nem tudnánk pl. biztonsági másolatot készíttetni a fájlokról.)

2.5 A Felhasználó által a Szolgáltató részére a jelen Feltételek elfogadásával átengedett felhasználási engedélyeket a szolgáltatás igénybevételének megszűnése nem érinti, továbbá az átengedett felhasználási jogok kiterjednek az időközben törölt, de a szolgáltató által esetlegesen archivált tartalmakra is. Jelen feltételek elfogadásával tehát tudomásul veszed, hogy a fájlok törlésekor biztonsági másolatokon, vagy egyéb helyeken - maradhatnak tartalmaid, adataid.

2.6 Nem tudjuk garantálni, hogy az összes másolatot megsemmisítjük, mert ehhez a biztonsági másolatokról visszamenőleg szelektíven kellene törölnünk a tartalmaidat.

2.7 Nem tölthetsz fel semmilyen, a hatályos jogszabályokba ütköző tartalmat.

2.8 Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a Szolgáltató nem köteles a feltöltött tartalmak moderálására, tartalmuk ellenőrzésére, szerkesztésére.

2.9 A szolgáltató csak és kizárólag tárhelyet, felületet biztosít a tartalmak elhelyezésére, azaz a szolgáltató csak "az igénybe vevő által biztosított információt tárolja (tárhely szolgáltatás)" - idézet a 2001. évi CVIII. törvény 2.§ lc) pontjából.

2.10 A szolgáltatás igénybevételével hozzájárulsz ahhoz, hogy amennyiben az általad elhelyezett tartalom bármely vonatkozásában jogsértő vagy sérti a Szolgáltató érdekeit, akkor Szolgáltató azt jogosult törölni, akár saját elhatározásából, akár a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére. A szolgáltatás igénybevételével elfogadod, hogy minden ezzel összefüggő igényről és jogról lemondtál. A fentiek miatt Szolgáltató fenntartja a jogot a feltöltött tartalmak módosítására, keresések találati listájából kivételére, URLjeinek megváltoztatására, indokolt esetben teljes törlésére, tulajdonosa szolgáltatásból történő kizárására, IP címe korlátozására.


III. Személyes adatok elkülönített kezelése

3.1 A birtokunkba került adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek csak a kérésedre adjuk ki.

3.2 A felhasználói aktivitásodról más rendszereink gyűjthetnek adatokat. Az így létrejött adatokat tartalomajánlásra és célzott hirdetés kiszolgálásra a Szolgáltató ill. a CEMP csoport felhasználhatja. Az így gyűjtött információkat az Indaboxodtól függetlenül és elkülönítetten kezeljük. (Ez azt jelenti, hogy a Rólad gyűjtött adatok között szerepelhet, hogy van Indaboxod, és hogy milyen Szolgáltatásokat használsz.)

3.3 Adatvédelmi elveinkről Adatvédelmi szabályzatunkban olvashatsz részletesen.

3.4 Az Indabox használata közben a hatályos jogszabályok által megengedett módon elsősorban a Szolgáltatásokhoz kapcsolódóan naplózzuk webes tevékenységeid. A naplókat kizárólag statisztikai célokra illetőleg szükség szerint technikai hibakeresésekre használjuk fel, és csak a technikai személyzet tagjai férnek hozzájuk. Az ily módon tudomásunkra jutó személyes adatokat csak ideiglenesen tároljuk, azokat folyamatosan töröljük. (Naplók alatt a szervereink logjait értjük. Ezek az üzemeltetésünk számára fontos információkat hordoznak, és elemzésükkel optimalizáljuk rendszereinket, felderítjük az esetleges hibákat. A naplókat már csak azért is töröljük, mert tárolásuk erőforrásokat emészt fel.)

3.5 E-mail címedet harmadik félnek nem adjuk át, kizárólag harmadik fél hirdetési ajánlatát tartalmazó e-mailt nem küldünk előzetes hozzájárulásod nélkül.

3.6 Az Indabox használata közben a böngésződ bezárásakor sem törlődő cookie fájlokkal azonosítunk, ezek hiányában az Indaboxod nem használható. Az ily módon a számítógépedre küldött adatcsomagokban személyes adatokat nem helyezünk el, azok csak technikai információkat hordoznak.


IV. Egyebek

4.1 A jelen Felhasználási Feltételek megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Az esetleges módosításokról az "Inda Gépház" felületén értesítünk.

4.2 Az Indaboxhoz kapcsolódó szerzői jogok, védjegyek, logók stb. jogosultja/tulajdonosa az Inda-Labs Zrt., ezek használatára, részeinek vagy egészének felhasználására, módosítására nem vagy jogosult.

4.3 A jelen Felhasználási Feltételekben foglaltakra a magyar jog rendelkezései irányadóak.